Wildcard voor Ricardo Brink tijdens WK Superbike in Assen

Allereerst wil ik alle sponsoren, Club van 50 en 100 leden en familie bedanken voor het mede mogelijk maken, dat ik dit jaar bij een nieuw team en in een nieuwe race klasse kan rijden.

Het is een lange tijd stil geweest, maar nu gaat het dan eindelijke beginnen. Een nieuw avontuur in het Duitse Superbike kampioenschap IDM samen met mijn nieuwe team SWPN/Stichting Zorgeloos Kind.                                                                                                                                                                       

Op 30 en 31 maart hebben wij getraind op Valencia Spanje en op 2 en 3 april op het racecircuit van Catalunya in Barcelona. Het team SWPN partner van Stichting Zorgeloos Kind heeft een zeer geslaagde test gehad met mij. De eerste meters met de Yamaha R1M van het team werden verreden op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia. De weersomstandigheden waren verre van ideaal, omdat er zeer veel wind stond. De samenwerking tussen het team en mij verliep vanaf het eerste moment uitstekend. Na twee bruikbare dagen reisden wij door naar Barcelona voor nog twee trainingsdagen. Op het Circuit de Catalunya in Barcelona werkten wij samen verder aan de afstelling, de vering en werden er veel verschillende banden getest voor korte en lange afstand..

Ricardo Brink zal tijdens de Nederlandse ronde van het World Superbike kampioenschap in Assen   (20 t/m 22 april) aan de start verschijnen in de Europese STK1000 klasse. De 20 jarige coureur uit IJsselmuiden heeft hiervoor een wildcard toegewezen gekregen. Hij neemt het met een Yamaha R1M van het Nederlandse team SWPN/Stichting Zorgeloos Kind op tegen Europese topcoureurs. Een prachtig moment voor Brink en SWPN om op het thuiscircuit en voor een groot publiek de eerste race van het jaar te rijden.

De rest van het seizoen komt Brink uit in de Superbike klasse van het IDM. Het Duitse kampioenschap start een week na de World Superbike, dus voor Brink begint 2018 met een wedstrijd op zeer hoog niveau.

Het team kijkt dan ook met veel vertrouwen uit naar het eerste IDM-weekend in Oschersleben (28 t/m 30 april)

Teammanager Frank Brouwer:                                                                                         

‘Het was de eerste test met Ricardo en kan niet anders zeggen dan dat ik heel tevreden ben. Het is een hele prettige jongen om mee samen te werken en hij is zeer gemotiveerd. De samenwerking binnen het team was ook goed. Ik denk dat wij een goede basisafstelling hebben gevonden voor zowel het IDM als met de wildcard in de EK Superstock 1000. Ik kijk erg uit naar het seizoen samen met Ricardo en het team!’

HET SEIZOEN KAN BEGINNEN!

Allereerst wil ik alle sponsoren, Club van 50 en 100 leden en familie bedanken voor het mede mogelijk maken, dat ik dit jaar bij een nieuw team en in een nieuwe race klasse kan rijden.

Het is een lange tijd stil geweest, maar nu gaat het dan eindelijk beginnen. Een nieuw avontuur in het Duitse Superbike kampioenschap IDM samen met mijn nieuwe team SWPN / stichting zorgeloos kind. Donderdag vertrek ik samen met het team naar Spanje om voor het eerst op de nieuwe Yamaha R1M te stappen.

Op 30 en 31 Maart testen wij op het circuit van Valencia. Dit is voor mij een bekend circuit, want vorig seizoen reed ik het voor het eerst met de superbike samen met Start Racing.

Op 1 april reizen wij af naar Barcelona om daar op 2 en 3 april in actie te komen op het circuit de Catalunya . Dit is voor mij een nieuw circuit, maar ik kijk er enorm naar uit om hier te gaan knallen! De topspeed op dit circuit word zeker boven de 300 kmh. Echt gaaf!

Na de test vlieg ik in de avond terug naar Nederland om woensdag 4 April op tijd aanwezig te zijn voor de officiële persconferentie voor het World SBK weekend op het TT circuit van assen.

Vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 april 2018 zal dit race weekend plaats vinden. Dit word voor mij de eerste wedstrijd van het seizoen. Het is natuurlijk geweldig dat ik hiervoor een Wildcard heb ontvangen en mag starten in het Europese kampioenschap en helemaal in Assen want dit circuit ken ik natuurlijk super goed.

Ik zal jullie allen op de hoogte houden over het tijdschema van dit raceweekend.

Groetjes, Ricardo #4

Ricardo Brink in 2018 met SWPN/Stichting Zorgeloos Kind in het IDM

Ricardo Brink zal in 2018 van start gaan in de Superbike-klasse van het IDM. De jonge coureur uit IJsselmuiden gaat van start op een Yamaha YZF-R1M in de kleuren van het Nederlandse Team SWPN/Stichting Zorgeloos Kind.

Team SWPN/Stichting Zorgeloos Kind heeft de afgelopen maanden achter de schermen hard gewerkt aan de plannen voor 2018 en is verheugd haar plannen voor komend seizoen nu wereldkundig te kunnen maken.

Het in Dodewaard gevestigde wegraceteam zal ook in 2018 weer aan de start verschijnen in de IDM Superbike 1000 klasse van het prestigieuze Duitse wegrace kampioenschap. Als coureur heeft men het jonge talent Ricardo Brink weten te contracteren en kan men in 2018 wederom rekenen op ondersteuning van Yamaha Motor branche Nederland. Een succesformule, waar zowel SWPN als ook Yamaha wederom graag een vervolg aan geven.

De jonge talentvolle coureur uit IJsselmuiden, die het afgelopen seizoen zijn debuut maakte op een Superbike machine in de NK SuperCup 1000 klasse van de OW Cup, zal op een snelle Yamaha YZF-R1M aan de start verschijnen in alle races meetellend voor het IDM.

Een overduidelijk tot op het bot gemotiveerde Brink, die onlangs zijn overeenkomst ondertekende op het kantoor bij Vice Versa Koel & Vries Logistiek – één van de sponsors van het team – is zeer verheugd met deze volgende en uitdagende stap in zijn carrière.

Ricardo Brink: “Ik ben enorm blij dat ik de kans krijg om samen met SWPN/Stichting Zorgeloos Kind de overstap naar het IDM te maken en uit mag komen in de IDM Superbike 1000 klasse. Na een goed seizoen in de NK SuperCup 1000 klasse van de OW Cup was het voor mij belangrijk om door te gaan naar een hoger niveau om daar zoveel mogelijk te leren. Ik ben ervan overtuigd dat dit samen met de mensen rondom dit team helemaal goed komt. Het is een enorm professioneel team, dat de afgelopen jaren al veel goede prestaties heeft laten zien. Uiteraard ben ik zelf extreem gemotiveerd om er een prachtig seizoen van te maken en verder te komen in de motorsport. Ik denk dat ik samen met dit team een hele grote stap kan maken dit jaar.”

Aart de Wit, teameigenaar SWPN/Stichting Zorgeloos Kind: “Als team zijn we supertrots en blij dat we met de komst van Ricardo opnieuw een jong Nederlands talent hebben weten te contracteren. Ricardo heeft afgelopen seizoen laten zien dat hij een snelle leerling is en al goed overweg kan met een snelle Superbike machine. We kijken uit naar een mooi seizoen zowel op de baan als ook met de gezinnen die we als Stichting Zorgeloos Kind weer een aantal onvergetelijke weekenden hopen te mogen gaan bezorgen. Momenteel zijn we druk met de laatste zaken te regelen voor een nieuwe coureur voor de IDM Supersport 600 klasse, hierover binnenkort meer.”

Goed nieuws voor Ricardo!

Ricardo Brink uitkomend voor Start-Racing aan de start van de BeNeCup finale race tijdens de BSB op het TT Circuit van Assen.

Met dank aan Start-Racing en al mijn geweldige sponsoren zal ik deelnemen aan de finale race van de BeNeCup op zondag 1 oktober. Tijdens het Britsch Superbike Championship zal er direct na de eerste hoofdrace van de BSB de gecombineerde wedstrijd Supersport en Superbike finale race van de BeNeCup worden verreden.

Ik heb er echt enorm veel zin in! Vooral omdat ik voor het eerst met de Yamaha R1M de snelle baan zal rijden (Snelle ruskenhoek). Ik kan nu al niet wachten om te racen voor een publiek van 50.000 mensen! Ik en het team zijn gebrand om hier een goed resultaat neer te zetten!

TIJDSCHEMA.

Zaterdag 30 september
Kwalificatie 1
12.40 – 13.05 uur

Zondag 1 Oktober
Kwalificatie 2
08.40 – 09.05 uur

RACE 14 laps
13.10 uur (Direct na de 1e BSB race)

Start Racing in 2017 met Ricardo Brink en Patricia Kok

Het in Nieuwleusen gevestigde Start Racing zal voor het seizoen 2017 een behoorlijke gedaantewisseling ondergaan. Zo zal men met Ricardo Brink en Patricia Kok aan de start verschijnen in de OW Cup. Brink zal binnen het team echter de overstap maken naar de NK SuperCup 1000 klasse terwijl Patricia Kok nieuw is binnen het team en uit zal komen in de NK SuperCup 600 klasse.

Al twintig jaar is Start Racing een bekende naam binnen de Nederlandse wegrace. Vele jonge talenten maakten in deze periode deel uit van ‘Stichting Aankomend Race Talent’.

Zo was het in Nieuwleusen gevestigde team het afgelopen seizoen actief in de NK SuperCup 600 klasse van de OW Cup met Ricardo Brink en Jaimie van Sikkelerus. Ondanks dat Van Sikkelerus drie van de vier laatste wedstrijden van het seizoen op zijn naam wist te schrijven, Brink eenmaal als winnaar werd afgevlagd en het duo als tweede en derde eindigde in het kampioenschap zal het team toch een flinke gedaantewisseling ondergaan voor het seizoen 2017.

Zo heeft Van Sikkelerus besloten het team te verlaten en op zoek te gaan naar een start in het World Supersport kampioenschap. Brink daarentegen zal het team trouw blijven maar de overstap maken naar de zwaardere NK SuperCup 1000 categorie en daarmee de eerste coureur worden die voor het team uit zal komen op een Superbike machine.

“Ik ben erg blij om bekend te maken dat ik in 2017 samen met Start Racing Nieuwleusen in actie zal komen op een prachtige Yamaha R1M in de NK SuperCup 1000 klasse van het OW Cup kampioenschap,” aldus de coureur uit IJsselmuiden. “Sponsoren familie en vrienden bedankt voor al jullie steun! We gaan er weer tegen aan in 2017”

De vrijgekomen plaats van Sikkelerus zal in 2017 op zijn beurt ingenomen worden door Patricia Kok. De 23 jarige jongedame uit Lekkerkerk werd afgelopen seizoen kampioen in de NK SportCup 600 klasse, dit nadat ze gedurende het seizoen drie keer als winnaar werd afgevlagd tijdens het negen wedstrijden tellende kampioenschap.

Kok, die in de twintigjarige geschiedenis van het team de eerste vrouwelijke coureur wordt binnen Start Racing, is vanzelfsprekend superblij met deze kans en zeer vereerd om in 2017 deel uit te mogen maken van het team waar in het verleden al zovele jonge talenten een belangrijkste stap in hun wegrace carrière wisten te zetten.

“Ik kan niet wachten om met het team aan de slag te gaan,” aldus Kok op haar eigen Facebook pagina. “Ik hoop vooral veel te leren en de stijgende lijn van afgelopen jaar door te zetten. Gelukkig gaan we nog voor het OW Cup seizoen begint testen in Spanje zodat ik kan wennen aan de snelle Yamaha R6 en natuurlijk het team. Ik heb er super veel zin in! Ik wil al mijn sponsoren enorm bedanken voor hun steun en vertrouwen in mij! Dankzij deze fantastische mensen om me heen kan ik mijn dromen naleven en er 100% voor gaan!”

Contract met Start Racing getekend voor 2016 !

v.l.n.r.Klaas Tuin, (teammanager) Jaimie van Sikkelerus, Ricardo Brink

Direct na de laatste race op het TT cicuit in Assen in 2015 is het contract getekend voor 2016.

We hebben er allemaal ontzettend veel zin in, mijn teamgenoot Jaimie van Sikkelerus, het hele team van Start Racing uit Nieuwleusen en alle mensen die mij persoonlijk steunen.

Eind februari zullen wij gaan trainen op Aragon en Valencia in Spanje en de eerste wedstrijd zal plaats vinden op 26 maart op het TT circuit van Assen.